BoulLes

Jeu de Boules lessen!

U kent dat wel, op vakantie in Frankrijk en dan zie je daar op de het dorpspleintje of op de camping mensen aan het jeu de boulen. Het spel wat ze spelen is één van de vele varianten en het heet petanque. Dat wordt ook in Nederland heel veel gespeeld.

Op dat Franse pleintje staat u te kijken, geniet van het sfeertje, maar weet eigenlijk niet hoe het nu precies gespeeld wordt, laat staan dat u het zelf zou kunnen. Natuurlijk heeft u wel eens een balletje gegooid op de camping in Nederland of op het strand. Met van die plastic gekleurde ballen of zelfs met ijzeren boules. Maar daar in Frankrijk lijkt het wel een heel ander spel.

Het is ook een heel ander spel. Ze gooien daar niet om de beurt, ze gooien soms ook met 3 boules terwijl je in Nederland vaak boules ziet in setjes van twee. Het wordt dan ook een ander spel als je weet hoe de regels zijn en als je weet dat er verschillende technieken van gooien zijn. En wat te denken van de tactiek, het vele overleg voor elke boule die de Fransen gooien, gaat eigenlijk alleen maar over de tactiek.

De Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) heeft daarom besloten om Jeu de Boules lessen te verzorgen bekend onder de naam BoulLes. Niet alleen voor de Frankrijkganger, maar voor iedereen die kennis wil maken met dit spel. De lessen bestaan uit vier woensdag- of zaterdagmiddagen van 1,5 uur, waarin de spelregels worden uitgelegd. Er wordt natuurlijk ook les gegeven in de verschillen technieken van gooien en de beginselen van de tactiek worden uiteengezet. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het gewenste gedrag tijdens wedstrijden.

De lessen worden gegeven bij Boule Union Thamen op nader te bepalen data en vangen aan om 15:00 uur. Op de accommodatie is het vervolgens mogelijk om na de lessen een wedstrijdje te gooien. Boules zijn aanwezig en een boekje over het spel krijgt u mee. Voor de 4 lessen betaalt u € 15,-. Op de lesmiddagen is natuurlijk de kantine gewoon geopend. Dus mocht u interesse hebben laat het dan weten, meer informatie kunt u krijgen bij Henk van Rekum met telefoonnummer 0297-565377 en 06-12390091 en daar kunt u zich ook opgeven. Mocht een telefonische aanmelding er niet van komen dan kunt u zich ook aanmelden tijdens een clubmiddag of clubavond. De lessen vinden plaats op de bouleaccommodatie aan de Vuurlijn 24 De Kwakel (bij het honkbalveld van HSV Thamen).

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now